Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtévesztések a csúcson

2017.09.10

Pável Márta

Megtévesztések a csúcson

 

Mostanában és folyamatosan egy csomó olyan eszement dolgot lehet olvasni a Facebookon, az interneten, hogy az ember csak elgondolkozni tud, miért van ez, mi történt az embertársaim agyával?

Valószínűleg az emberek butítása a cél, és addig eljuttatása, hogy senki se higgyen el semmit se, így az igazságot sem. Jó módszer…!

Az egyik ilyen az üreges Föld elmélete. Erről már jó ideje lehet olvasni, ez még az elméletek között a legkevésbé hihetetlen. Vannak tanult ismerőseim, akik egy darabig foglalkoztak ezzel a hipotézissel, hátha igaz. Magam részéről teljes mértékig elvetem. Okaimat most nem sorolom, de sok van.

A lapos Föld elmélete minden képzeletet felülmúl. Ez nekem több, mint a józan ész túllépése. De erre van egy jó vicc: az is mutatja, hogy nem lapos a Föld, hogy mára már semmi se lenne rajta, mert a macskák már mindent leszórtak volna. (Tudjuk, ahogyan az asztalról is lepofoznak mindent… J) Ennyi erővel azt is ki lehetne találni, hogy nincs is Nap az égen, vagy bármit.

Megtalálták a mennyországot

A legnagyobb blődséget ma olvastam, amit hivatkozás nélkül egy levében kaptam. Ennek a levélnek a tartalmával kapcsolatban berzenkedem, s ebből alább idézek: „A NASA megtalálta a mennyországot, ahová minden emberi lélek kerül.” Ez egy rettenetes primitívség. Megtalálták a mennyországot…, jaj és megint csak jaj, többet kellett volna hittant tanulni, akkor tudnák, hogy a mennyország nem hely! Ez az egész antiteologikus, és mindennek ellentmond. Jellemző szöveg: „Megrázó állítások egyes NASA bennfentesektől. A NASA tudja, hol a mennyország, ráadásul itt van tőlünk nem messze. Évtizedek óta tudnak róla, de titokban tartják, mert a felismerés átformálná a világot.” Borzasztó, csaknem minden szenzációhajhász cikk ilyen szöveget alkalmaz, az aláhúzás tőlem van. Persze a bennfentes és a közlés forrása nincs megnevezve, miért is lenne, nincs is ilyen. Ugyanis a NASA-nál komoly emberek vannak, ilyen idiótaságot nem közölnének.

uo. Több űrfelvétel is bizonyíthatja*, hogy létezik az a hely, melyet a Bibliában is leírnak**, és melyre az emberek úgy hivatkoznak, hogy az öröklét országa, azaz a mennyország.

Ahol minden ember boldog***, és a lét valóban örökké tartó állapotban "teljesedik ki".

Ezen űrfelvételek ezt a hitet erősítik. Ugyanis a NASA megfejtette ezen felvételek titkát, és tudják, hol is van az a hely, ahonnan minden ered, és ahová minden vissza is tér majd****.

*Csak egy autentikus képet szeretnék látni, mert ilyen nem létezhet. ** A Bibliában semmi ilyet nem írnak, nekem elhihetik, ezt tanultam 6 évig. ***Minden ember eleve sem lehetne boldog, mert nem mind éltek úgy, hogy azok lehessenek. ****Ahonnan minden ered és visszatér, azt Istennek hívják, s sajnos nem fotózható, igazán sajnálom, DE NEM, a mi dimenziónkból, a mi durva világunkból ilyen dolgok nem láthatóak.

Mielőtt ennek az egész álinformációnak hitelt adnának, kérem, olvassák el a könyvemet (most ismét a könyves boltokban van, s ez nem a reklám helye, inkább a jóakaraté): Akinek füle van a hallásra, az hallja meg…, hogy valamennyire tisztában legyenek azzal, mi hogyan van az ember lelke, léte körül.

uo. Sokak szerint az ellentétes Föld nem más, mint a mennyország vagy éden, ahová az elhunyt emberi egyedek *kerülnek haláluk után (...) Aztán a Yohkoh obszervatórium által készített felvételen (…) Ez volt az első komolyabb jele annak, hogy van valami a túloldalon. A mitológiákban talán a "túlvilág" is innen ered**, mivel az ősi civilizációk tisztában voltak azzal, hogy a fényes korongon ‒ Napon ‒ túli világból érkeztek az istenek.”

*Mi az hogy „emberi egyed”, ilyen nincs; test van, ami elporlad, s lélek, ami anyagtalan, nem kell neki hely, nos az éppen az anyagtalansága és az eredete miatt is halhatatlan.

** A túlvilág nem anyagi fogalom, nem kell a Nap mögött keresni, a túlvilág transzcendens fogalom, ahova 3 dimenziós világunk nem tud behatolni, ezért is az a neve. Ne alkossunk új és valótlan vallásokat.

S itt be is fejezem ennek a sok ‒ elég hitelesen tálalt téveszmének az ismertetését. Azt nem tudom, mi van a Nap túloldalán, vélhetőleg semmi, de az biztos, hogy nem az „antiföld” és nem a mennyország. Ez annyira 1500 évvel ezelőtti gondolkodás, hogy az már egyenesen borzasztó.

Kérem Embertársaimat, ne haragudjanak rám, ha összetöröm az eddigi dolgaikat, hitüket, aminek eddig hitelt adtak. Adjanak magukra, keressenek, pl. üljenek le velem beszélgetni – ingyen van‒, meg tudom győzni Önöket az igazságról, ami sokkal fantasztikusabb ezektől. Sokkal több érdekességet tudok mondani, mint amit ezek az álhírek/álinformációk terjesztenek.

Elérhetőségem mindenütt ott van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jó, hogy van, aki tisztán lát

(Janka, 2017.09.12 09:37)

Jó hogy van, aki tisztán lát és segít az embereknek eligazodni a különböző felfogások zűrzavarában! Bárcsak sokan olvasnák!

Cikk

(Rizi, 2017.09.12 04:25)

Egyetértek a cikkel, nagyon tetszett, szerintem is valószínűleg az emberek butítása a cél.

Egyetértek

(Sas, 2017.09.10 21:52)

Jó cikk, köszönöm.